Incalzire in pardoseala – Instalatii Termice

Posted by on Feb 23, 2017 in Lucrari frecvente | No Comments

pardoseala-incalzita

Sistemele de incalzire prin pardoseala incalzesc cu o temperatura scazuta a suprafetei pardoselii, o distributie uniforma a temperaturii printr-o energie radianta medie care confera o incalzire optima si economica a imobilelor, si este recomandat oricaror tipuri de imobile si incaperi indiferent de destinatia acestora. Aceste sisteme asigura confortul maxim printr-o distributie optima a temperaturii pe verticala, si posibilitatea de control si programare exacta a climatului interior.

Sistemul ca sursa unica de incalzire, va asigura tot necesarul de caldura al spatiului de incalzit. Folosit ca sursa suplimentara de incalzire, sistemul de incalzire prin pardoseala, va putea fi montat si pentru a suplimenta un alt sistem de incalzire deja existent. Sistemele se pot utiliza atat pentru cladiri si imobile noi cat si pentru cele existente, in acest ultim caz sistemele se pot monta in aceleasi conditii ca la o cladire noua.

In comparatie cu sistemele clasice de incalzire, la sistemele de incalzire in pardoseala, prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii, se obtine un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si totodata o economie in functionare prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor cu mai multe puncte de control. Sistemul obtine o temperatura controlata (cu ajutorul termostatelor) de 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului (ceea ce la sistemele clasice cu radiatoare este tocmai invers; temperatura mai mare este la nivelul tavanului si ce mai mica la nivelul solului) aceasta distributie a temperaturilor creeaza un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel o senzatie optima de confort. Datorita coeficientului inalt de energie radiata al sistemelor de incalzire prin pardoseala, starea de confort se instaleaza chiar la temperaturi mai scazute ale mediului ambient. Aceasta poate fi redusa astfel cu 1- 2°C pana la 20°C; lucru care duce la o economie de energie de 3-6% pe an. Rezulta de aici un consum de anergie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.