Montaj, modificare si inlocuire instalatii electrice realizate de 07Handyman

Posted by on Sep 14, 2017 in Lucrari frecvente | No Comments
Montaj, modificare si inlocuire instalatii electrice realizate de 07Handyman

Oricand, un electrician specializat ANRE este bun venit in casa ta! Daca ai nevoie de o noua intalatie electrica, de modificarea sau inlocuirea tabloului electric, lasa aceasta treaba in grija specialistilor pentru ca, nu uita, un scurt circuit iti poate crea daune serioase.

Sa nu mai vorbim de faptul ca majoritatea incendiilor survenite in locuinte au o singura cauza: instalatie electrica realizata fara simt de raspundere, folosind materiale de calitate indoielnica.

Cu ajutorul specialistilor electricieni ai 07Handyman, ai siguranta unor lucrari de calitate, la preturi foarte avantajoase, insotite de garantie, deviz de lucrari de factura. Oricand ai nevoie de servicii legate de instalatia electrica, noi te ajutam cu promptitudine si seriozitate. Apeleaza-ne oricand ai nevoie, iar specialistul 07Handyman se va deplasa la locuinta ta.

 

Montaj instalatii electrice interioare

Orice tine de proiectarea si montajul instalatiilor electrice interioare trebuie lasate in grija unui specialist! Nu doar ca aceste activitati presupun cunostinte si indemanare, precum si buna cunoastere a nomelor de securitate a muncii.

Specialistii 07Handyman sunt autorizati ANRE si te asigura ca vor realiza proiectarea si montajul instalatiilor electrice interioare cu doza ridicata de profesionalism. Suntem in masura sa stabilim pretul corect al instalatiei, precum si eventualele probleme care pot aparea in timpul manoperei.

Pentru realizarea si montajul instalatiilor electrice interioare, specialistii nostri vor folosi doar conductoare sau cabluri din cupru/aluminiu, cu izolatie de tip PVC sau cauciuc. Folosirea acestor materiale si izolatii garanteaza faptul ca nu se va produce niciun scurt-circuit.

Reguli ce trebuie respectate la montajul instalatiilor electrice de interior

 • montajul conductoarelor se va face in tuburi de protectie COPEX
 • circuitele de iluminat vor fi realizate separat de cele pentru priza, iar uintr-un tub de protectie se va amplasa maximum un circuit
 • este interzisa montarea de circuite cu tensiuni diferite in acelasi tub de protectie

 

Realizare, modificare, inlocuire tablou electric

De peste 10, tablourile electrice cu sigurante nu mai sunt sigure, majoritatea dintre acestea fiind inlocuite cu modele mai noi, mai performante si mai sigure. Cu cat consumul de energie electrica este mai ridicat, cu atat este mai importante realizarea unei scheme de modificare si inlocuire de tablou electric, astfel incat variatiile de tensiune sa nu afecteze aparatele dintr-o locuinta.

In orice cladire mai veche exista consumatori care pot supraincarca reteaua de energie electrica, chiar daca sunt folositi pe perioade scurte de timp. Electrocasnicele precum: masina de spalat, frigiderul sau aerul conditionat, cu un indice al eficentei ridicat, in momentul pornirii, creeaza varfuri temporare de consum.

Toate aceste suprasolicitari dintr-o locuinta sau cladire vor fi transmise catre instalatia de energie electrica si mai apoi catre tabloul de sigurante. De cele mai multe ori, acesta este depasit de situatie si e necesara inlocuirea sau schimbarea tabloului electric industrial, comercial sau rezidential.

Indiferent daca doresti realizarea, modificarea sau inlocuirea unui tablou electric, specialistii 07Handyman stiu ce au de facut. Ei vor realiza un plan de lucrari, insotit de un deviz cu actiunile si materialele necesare.

Astfel, in functie de cele observate, electricianul ANRE al 07Handyman poate impune:

 • inlocuirea sau schimbarea tabloului electric industrial, comercial sau rezidential – pentru ca nu mai este sigur, contactul este imperfect, iar asta genereaza intreruperi in alimentarea cu energie
 • modificarea si inlocuirea tabloului electric actual cu unul functional, pentru a spori gradul de siguranta si a inlatura pericolul de electrocutare sau incendiu
 • inlocuirea partilor componente ale tabloului electric, printre care: sigurante, tablou, sonerie sau cablaj, imbatranite sau neconforme cu altele moderne, potrivite pentru noile cerinte de consum si cu un grad de siguranta ridicat
 • inlocuirea contactelor imperfecte sau a materialelor de slaba calitate, care pot declansa cu usurinta incendii.

 

Inlocuire sigurante tablou electric

Asa cum am mentionat anterior, inlocuirea sigurantelor vechi ale tabloului electric (fuzibile) cu unele automate scade riscul scurt-circuitarii instalatiei si aparitiei unui incendiu. Rolul ambelor sigurante este de a evita supraincarcarea instalatiei electrice si intreruperea cu energie. Sigurantele fuzibile sunt realizate dintr-un metal care, in urma supraincalzirii, se topeste, declansand astfel intreruperea alimentarii cu energie electrica. Prin urmare, siguranta fuzibila nu poate decat sa asigure deconectarea circuitului. Pentru repunerea in functiune a circuitului electric este necesara inlocuirea sigurantei topite cu o siguranta noua.

Specialistii 07Handyman recomanda sigurantele automate pentru ca au o serie de avantaje fata de cele traditionale:

 • nu presupun inlocuirea unei componente de fiecare data cand se suprasolicita circuitul, ci doar repornirea cu ajutorul comutatorului
 • arata mai usor siguranta care a intrerupt curentul electric
 • repornirea se face mai usor si fara ajutorul unui specialist, printr-o simpla apasare de buton
 • inlocuirea unei sigurante automate implica mai putine riscuri de curentare